Locatie

Kruisstraat 1
9401 JJ AssenRealisatie: Blixxum! Design
Website Logo

OKAN MAAKT DROMEN WAAR


Caffe

In het hart van Assen vind je sinds half december River Assen | Lunch, Café & Diner. Veel Assenaren zullen de locatie, op de hoek Kruisstraat/Marktstraat van Warenhuis Vanderveen in hartje Assen, waarschijnlijk nog wel kennen van Fotohandel Arti.

BESTSELLER VAN DE KAART

Met zijn Turkse roots mag de Turkse tosti natuurlijk niet ontbreken op de kaart. Okan: “Veel mensen combineren die met onze linzensoep. Zo heb je voor rond een tientje een heerlijke complete lunch.” Daarnaast zijn de broodjes carpaccio en zalm ‘hardlopers’. Okan is zelf dol op de Mediterrane keuken. “Met name Spaanse en Italiaanse gerechten”. Niet gek dus dat op de kaart pasta’s staan en in de keuken een prachtige pizzaoven. Op de kaart vind je uiteraard een aantal vegetarische gerechten: er zijn plannen om de keuze dit voorjaar verder uit te breiden.


Mensen weten River inmiddels goed te vinden voor koffie, gebak en lunch. Okan zou graag wat meer bekendheid geven aan het feit dat je ook ’s avonds heerlijk een hapje kunt komen eten. Gecombineerd met een lekker wijntje bijvoorbeeld. En heb je geen zin om te koken? Afhalen is mogelijk, van broodjes tot spareribs!


Eigenaar Okan Öztürk droomde al langer van een eigen restaurant. Zo’n 20 jaar geleden kwam hij in Nederland en verdiende hij zijn sporen in de horeca. Eerst als chefkok van Bella Italia en later startte hij Villa Tapas, op de kop van de Vaart in Assen, nadat Fellini stopte. In dit glazen pand roerde Okan minder in de pannen, maar deed hij ervaring op als leidinggevende. In coronatijd, toen alles stil kwam te liggen, begonnen de ideeën te borrelen. Toen restaurant Noya stopte, besloot Okan dat het tijd was om zijn dromen waar te maken. Het restaurant is vernoemd naar zijn oudste dochter, Nehir. Nehir betekent ‘rivier’. Okan: “Een rivier leeft altijd, water staat nooit stil. En Nehir brengt geluk!’